The Maker's Journey

 

Preparation

Video Power speurt filmmakers op en spoort ze aan om autonome filmideeën aan te dragen voor productie. Alle soorten ideeën komen in aanmerking, van documentaire tot talkshow, van soundscape tot dansfilm. We beperken de toegang tot een pitch niet tot de jonge makers die professioneel zijn opgeleid. Iedereen is welkom, mits gepassioneerd en goed voorbereid.

 

Pitch

De filmmakers pitchen hun idee voor een onafhankelijke jury. Video Power coacht hen bij de voorbereiding daarop. Die pitch is dus ook altijd al het resultaat van een creatief – en zakelijk – proces. Degenen die de jury overtuigen, worden geholpen in de productie.

 

Production

Video Power brengt het netwerk bij elkaar en doet de productie. We streven ernaar dat de filmmaker binnen drie maanden op de set staat. Video Power werkt samen met L1, Toneelacademie, Jan van Eyck, Lumière, Kunstacademie, Universiteit Maastricht en Intro in Situ. Zij stellen periodiek capaciteit ter beschikking (camera, studioruimte, geluidsnabewerking). Daarnaast is Video Power actief bezig met het steunen en stimuleren van innovatieve productiemethoden en -technieken.

 

Presentation

Na de productieperiode helpt Video Power makers bij het vinden van publiek en inkomsten. Zo garanderen L1 en   Lumière vertoningen, en distribueren we onze producties ook richting nationale en internationale filmfestivals zoals Rotterdam en Oberhausen. Ook ligt het accent op het ontwikkelen van innovatieve modellen naast de traditionele festivaldistributie. Tijdens zijn hele periode bij Video Power wordt de maker uitgedaagd en gecoacht in zijn eigen ondernemerschap.